2024. április 18. - Andrea, Ilma

Pécsett lép föl a gitárzseni

A világ egyik legjobb gitárosának számító, Grammy-díjas Al Di Meola ad koncertet decemberben a pécsi Kodály Központban.
2010. november 20. szombat 07:03 - HírExtra
Kajor Balázs, a Pécsi Kulturális Központ munkatársának tájékoztatása szerint az amerikai művész World Sinfonia turnéjának keretében lép fel december 19-én az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik kulcsberuházásaként nemrégiben átadott hangversenyteremben.

A korábbi dzsessz-rock irányvonal után Al Di Meola ezen a körúton visszatér gyökereihez, és az akusztikus gitár hangzását helyezi játékának középpontjába. Al Di Meola több mint 35 éve van színpadon, munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, és a rangos Guitar Magazine is számtalanszor ítélte már oda számára A világ legjobb gitárosa címet. Stílusának sokszínűsége a latin salsától a spanyol flamencóig, Astor Piazzola tangóitól a kortárs és fúziós dszesszig számtalan irányzatból táplálkozik. Zenei fejlődését Larry Coryell határozta meg leginkább, akit a fúziós zene keresztapjának nevezett.

Pályafutása során olyan híres művészekkel dolgozott együtt, mint Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larry Coryell, Wayne Shorter, Jean Luc Ponty, Frank Zappa, Jimmy Page vagy Stevie Wonder.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását