2024. május 6. - Ivett, Frida

MSZP: módosítani kell a költségvetésen

Az MSZP szerint a jövő évi költségvetésen mindenképpen módosítani kell a munkahelyteremtés, illetve az uniós források felhasználhatósága érdekében.
2010. november 18. csütörtök 13:50 - HírExtra
Varju László szocialista országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján hazugságnak nevezte a költségvetési vitában elhangzott azon kormányzati állításokat, amelyek szerint a kormány az uniós források segítségével teremt jövőre munkahelyeket.

Mint mondta, mivel az Új Széchenyi Terv pályázatait várhatóan jövő januárban írják ki - figyelembe véve a több hónapig tartó elbírálási folyamatot és a beruházások előkészítését - ezek csak 2012-ben teremtenek munkahelyeket.

Az ellenzéki képviselő felelőtlenségnek és elhibázott döntésnek tartja, hogy a 2011-es büdzsé tervezete nem tartalmaz elegendő forrást az uniós pályázatok önrészének támogatására, amin véleménye szerint mindenképpen változtatni kellene.

Hozzátette: ha nem módosítják a törvényjavaslatot, akkor kevesebben fognak pályázni.
Varju László emlékeztetett arra, hogy a következő három évben 6.500 milliárd forint uniós forrást lehet felhasználni a magyar gazdaság fejlesztésére.

Ezzel összefüggésben megjegyezte: az elmúlt hat hónap alatt mindössze 50 milliárd forintot fizettek ki a nyertes pályázóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását