2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Lázár Solyom Lászlót is felelősségre vonná

Lázár János, ha módja lenne rá, megkérdezné Sólyom Lászlótól, hogy miként értékeli saját felelősségét az elmúlt húsz évben kialakult helyzetért; A Fidesz frakcióvezetőjével a csütörtöki Népszabadságban jelent meg interjú.
2010. november 18. csütörtök 09:11 - HírExtra
Lázár János ebben azt mondta: bár nagyra tartja Sólyom László köztársasági elnök életművét, de számára elképzelhetetlen, hogy van egy idealizált alkotmány, közben az emberek elszegényednek és elvesztik a bizalmukat a politika iránt, gazdasági és társadalmi csőd felé száguld az ország, de "egyébként az alkotmány rendben van" - sorolta.

Arra a megjegyzésre, hogy Sólyom László már "válaszolt" a kérdésre, amikor azt mondta, hogy az alkotmány soha nem akadályozta a kormányokat abban, hogy fontos társadalmi kérdéseket megoldjanak, Lázár János azt mondta: az AB mint intézmény nem, de az eddigi alkotmány igen.

"Ma Magyarországon, ha azt akarjuk, hogy az ország jó irányba változzon, elengedhetetlen, hogy az emberek igazságérzete ne sérüljön tovább. Az AB, de a legfelkészültebb jogtudós sem hagyhatja figyelmen kívül az igazságot. Nagy baj az, ha egy jogász, alkotmánybíró csak jogot akar szolgáltatni, és nem igazságot" - jelentette ki a frakcióvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását