2024. április 19. - Emma

Hamis parfümszállítmányra bukkantak

Csaknem félmilliárd forint értékben hamis márkajelzésű parfümöt találtak a vámosok egy angol kamionban Gyulánál - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.
2010. november 17. szerda 09:52 - HírExtra
A teherautót - amelyet egy angol-török állampolgárságú férfi vezetett - a vámosok közúti ellenőrzés során állították meg - közölte Némedi Varga Éva. Hozzátette: a jármű a bemutatott okmányok szerint gyermekfürdőköpenyt szállított Törökországból Franciaországba.

A pénzügyőrök röntgenvizsgálatnak vetették alá a járművet, s ekkor kiderült, hogy a rakomány nem homogén, hanem apró, üvegcseszerű tárgyakból áll. A raktér felnyitásakor a "fedőáruként" szállított fürdőköpenyek mögül csaknem 30 ezer, különböző világmárkák jelzésével ellátott parfüm került elő. A szakértői vélemény szerint az illatszerek mindegyike hamisítvány.

A vám- és pénzügyőrség a parfümszállítmányt lefoglalta, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indított - tudatta az őrnagy.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását