2024. május 17. - Paszkál

Vérfertőzés miatt ítéltek el egy férfit és lányát

Vérfertőzés bűntette miatt emelt vádat a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség egy 56 éves férfi és annak 36 éves lánya ellen, a bíróság pedig börtönbüntetésre ítélte a férfit és a nőt, akik öt éve élnek élettársi kapcsolatban Sárospatakon.
2010. november 16. kedd 13:58 - HírExtra
Teszik ezt annak ellenére, hogy vér szerinti rokonok - mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője kedden. A főügyészségi osztályvezető ügyész utalt arra, hogy korábban a Miskolci Városi Bíróság 2007-ben már elítélte a két embert vérfertőzés miatt, akkor a férfi és annak lánya 30 nap közérdekű munka büntetést kapott.

Hozzátette: a vérfertőző viszony azonban az ítéletet követően is megmaradt, a férfi és lánya együtt nevelték a kapcsolatból született két gyermeküket, s az idén májusban újabb fiúgyermekük született.
A sátoraljaújhelyi ügyészség vádemelése alapján a napokban újabb ítélet született az ügyben: a bíróság a férfit két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a lánya pedig egy év börtönbüntetést kapott, amelynek a végrehajtását három évre felfüggesztették.

A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen. Védekezésükben elismerték kapcsolatukat, de azt állították, hogy ők nem vér szerinti rokonok. Emiatt a mostani, de már az előző ügyben is szakértőt vontak be az eljárásba, aki 99,999 százalékos bizonyossággal, DNS-vizsgálattal megállapította, hogy a vádlottak vérrokonok - ismertette a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását