2024. április 29. - Péter

Csak 7 százalékot kaptak a kármentő alapból a károsultak

Eddig 33 millió 400 ezer forint segélyt ítélt oda a Magyar Kármentő Alapból a devecseri és kolontári önkormányzatnak a vörösiszap-katasztrófa adományait kezelő kármentő bizottság; az alapba eddig 1,2 milliárd forint adomány érkezett.
2010. november 13. szombat 09:34 - HírExtra
A kármentő bizottság még október 26-án döntött úgy, hogy az alapban addig összegyűlt összeg 7 százalékát a katasztrófában érintett önkormányzatoknak adja segélyezésre, így eddig Devecser 30 millió, Kolontár pedig 3,4 millió forintot kapott – ismerteti a bizottsági döntést a kormányzati portál.

Hozzáteszik, hogy ez az összeg a károsultak átmeneti elhelyezésére, ellátásuk feltételeinek megteremtésére fordítható.

A kormány október 21-ei rendeletében döntött a Magyar Kármentő Alap létrehozásáról. Az alap legfőbb szerve a héttagú kármentő bizottság, amelynek az alapba befolyó pénzek elosztása is a feladata.

A Magyar Kármentő Alapba november 10-ig összesen csaknem 1,2 milliárd forint adomány folyt be – olvasható a tájékoztatóban.

Az Országgyűlés hétfőn fogadta el azt a javaslatot, amely szerint a Magyar Kármentő Alapnak támogatást juttató vállalkozások a támogatás 50 százalékáig terjedő adóalap-kedvezményt kapnak majd, és ezt az adóalap-kedvezményt már a 2010-ben adott támogatásokra is érvényesíthetik.

A kármentő bizottság tagjai: Lasztovicza Jenő, a védelmi bizottság elnöke, Zsédenyi Imre a megyei önkormányzat főjegyzője, Ékes József országgyűlési képviselő, Tollár Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató helyettese, és a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely polgármestere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását