2024. április 28. - Valéria

Felsőoktatási törvény: meg tudnak egyezni?

Közeledtek az álláspontok az új felsőoktatási törvény hallgatókra vonatkozó passzusait illetően Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és a hallgatók pénteki találkozóján, Budapesten.
2010. november 12. péntek 19:40 - HírExtra
Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az MTI-nek elmondta: Hoffmann Rózsa nyitottnak mutatkozott arra, hogy a hallgatók követelésének megfelelően az új felsőoktatási törvény tartalmazza a hallgatói vizsgák számát.

A pénteki siófoki találkozó után úgy tűnik, hogy a jelenlegi javaslatban rögzített négy vizsgaszámról el lehet majd mozdulni - közölte a HÖOK elnöke, hozzátéve: abban egyetértés volt, hogy ne lehessen parttalanul vizsgázgatni. Arról, hogy a hallgatók pontosan hány vizsgaszámot javasolnak, a HÖOK-n belül még egyeztetnek.

Az államtitkár - a hallgatói önkormányzat elnökének közlése szerint - azt mondta, nem lesz akadálya a megállapodásnak az intézményi döntéshozatalban való hallgatói részvétel szabályozása sem. A vitaanyagban a hallgatók 15 százalékos részvételi aránya szerepel, a HÖOK azt szeretné, ha maradna a mostani egynegyed-egyharmad arány.

Körösparti Péter úgy értékelte, hogy ha ez a fajta párbeszéd folytatódik, ami pénteken elkezdődött, akkor van esély a megegyezésre. Mint kiemelte, abban teljes az egyetértés, hogy a felsőoktatás minőségének javítása felé kell elmozdulni.

Hozzátette: várhatóan november végén, december elején találkoznak újra Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral, akihez akkor már konkrét javaslatokkal érkeznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását