2024. április 19. - Emma

Rekorddal indított a Hegyalja

Rekordszámú jegy kelt el a 10. Hegyalja Fesztiválra, a szervezőknek Tokajban már a pótkempinget is bővíteniük kellett; nemcsak a fesztiválozók számát tekintve különleges az idei, jubileumi rendezvénysorozat, hiszen már a nyitónapon átálltak tiszta áram fogyasztására.
2009. július 16. csütörtök 22:55 - HírExtra
A Hegyalja Fesztivál szerdán este a 20 éves Tankcsapda, valamint a Kispál és a Borz koncertjével nyitotta meg kapuit. A nyitónapon zenélt a Bëlga, de a Pokolgép és a Korai Öröm is részt vett a hangulat megalapozásában. Külföldi fellépőkből sincs hiány: a nyitónapon a Kataklysm és a Death Angel adott koncertet, és jön még Adam Freeland, a Transglobal Underground, a Machine Head, valamint a Faithless, amelynek repülőgépe pénteken délelőtt landol, s amely a magyar közönségnek először a Hegyalján ad ízelítőt ősszel megjelenő új nagylemezből.

A tízéves Hegyalja felhozatalának színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy már a fesztiválnyitás előtti napon hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál. "Öt éve nem fordult elő, hogy bővítenünk kellett a pótkempinget, idén azonban olyan nagy az érdeklődés, hogy már a nyitónap előtt újabb szálláshelyek kialakítására volt szükség" - mondta Bukovinszky Béla, a rendezvény egyik szervezője, hozzátéve: körülbelül 70-75 ezer látogatóra számítanak idén az öt nap alatt.

A Hegyalja Fesztivál azonban nemcsak a látogatók számát tekintve lesz különleges, a rendezvény ugyanis már a nyitónapon átállt tiszta áram fogyasztására: szerdán 22 óra 4 perctől az esemény minden elektromos berendezése a közeli Felsőzsolca határában működő Cervantes szélerőmű által termelt árammal működik.

Emellett a jubileumi születésnapját ünneplő programsorozaton - a zöld fesztiválozás jegyében - minden eldobható pohár és tányér is a természetben lebomló anyagból készült.

A "szén-dioxid-semleges szórakozás" jegyében már áprilistól országszerte harminc csapat több száz "gerillakertésze" zöldítette a nagyvárosok elhanyagolt szegleteit azért, hogy a ZéróCO2 mozgalom aktív tagjaiként segítsen a rendezvény szén-dioxid-kibocsátásának semlegesítésében. A csapatok - amelyek a fesztivál E-Misszió Zöld Színpadán pénteken találkoznak - összesen több mint 200 négyzetméterrel gyarapították az ország zöld területeit azokon a pontokon, ahol a legnagyobb a szükség erre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását