2024. április 29. - Péter

A PDSZ kielégítőnek érzi a módosításokat

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) összességében elégedett az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén megtárgyalt, a 98 százalékos különadót érintő módosító javaslatokkal - mondta Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
2010. november 8. hétfő 16:04 - HírExtra
Az elnök szerint az új javaslat nagy részben megegyezik azzal, amit ők képviseltek a különböző frakciókkal történt tárgyalások során. A leglényegesebb azonosság, hogy 2 millió forintról 3,5 millió forintra emelték a különadó összeghatárának plafonját.

Mint mondta: a javaslatba sikerült belevetetni azt is, hogy a különadóba ne számítson bele a szabadságmegváltás címén felvett összeg. Ezen kívül ők azt is szeretnék, hogy a felmentési összeg se számítson bele. Ezt meggondolásra érdemesnek minősítette Lázár János fideszes frakcióvezető - mondta.

A javaslat kapcsán azonban alkotmányossági aggályok is felmerültek, Mendrey László ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: ennek megoldása a politikusok feladata. Szerinte meg kell találni azt a megoldást, amiben a szakszervezetek egyöntetűen egyetértenek. Alkotmányossági aggálynak nevezte a különadó visszamenőleges hatályát.

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn, az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén azt javasolta: emeljék fel a 98 százalékos különadó összeghatárát 3,5 millió forintra, amelybe a szabadságmegváltás nem tartozna bele. Az állami és önkormányzati vezetők, valamint az állami és önkormányzati cégek vezetői esetében azonban megmaradna a különadó 2 millió forintos összeghatára a szabadságmegváltással együtt. A különadót öt évre visszamenőleg kellene megfizetni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását