2024. június 2. - Kármen, Anita

Magyarország alapvető költségvetési helyzete nem javult

Visszavette a magyar szuverén devizaadósság súlyozására adott befektetői ajánlását irányadó térségi portfólióján belül a JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport, azzal indokolva a lépést, hogy "csalódást keltőnek" tartja a magyar kormány által ismertetett költségvetési lépések "elegyét", és szerinte a tervek túl derűlátó növekedési előrejelzésre épülnek.
2010. november 4. csütörtök 14:37 - HírExtra
A ház londoni befektetési és elemző részlege közölte, hogy az általa vezetett globális feltörekvő piaci kötvényindex (EMBIG) modellportfólióján belül most piaci súlyozásra ajánlja a magyar küladósságot az eddigi, szeptember vége óta érvényben volt, kismértékben túlsúlyozott pozíció helyett.

A JP Morgan elemzése szerint Magyarország alapvető költségvetési helyzete nem javult, annak ellenére sem, hogy a kormány elkötelezte magát a hazai össztermék (GDP) 3 százaléka alatti jövő évi államháztartási hiány mellett. A ház az általa látott problémák közül kiemeli, hogy a kormány a személyi jövedelemadó végleges csökkentésének hatásait olyan átmeneti adóintézkedésekkel tervezi részben ellentételezni, amelyek 2012-ben lejárnak, és ez a cég szerint veszélyezteti a 2013-tól kezdődő időszak kilátásait.

A magyar kormány mindemellett a gazdasági növekedés 2012-től várt meredek megugrására "alapozza reményeit", a JP Morgan szakértői szerint azonban a hivatalos növekedési várakozásokat lefelé ható kockázatok terhelik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását