2024. május 9. - Gergely

Sokmilliót költ a győri egyetem a versenyképességre

Hatszázmillió forintnál nagyobb összegből indít kétéves programot a győri Széchenyi István Egyetem a munkaerő-piaci alkalmazkodás, a intézményi döntéshozatali rend és a versenyképesség fejlesztése érdekében.
2010. november 3. szerda 16:56 - HírExtra
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv által biztosított 590 millió forintos támogatást további 32 millióval egészítette ki az intézmény, átfogó szolgáltatás-fejlesztésre - hangzott el a projektet bemutató szerdai eseményen.

A pénzből fejlesztik a munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz kapcsolódó módszertani és szervezeti kapacitásokat, egyebek mellett már az elsőéveseket is arra sarkallják, hogy kísérjék figyelemmel, diplomájukkal hol és milyen pozícióban helyezkedhetnek el, illetve korszerűsítik az intézmény irányítását, a hallgatói és oktatói szolgáltatásokat, valamint erősítik az intézmény és az ott dolgozók, tanulók nemzetközi versenyképességét.

Ez utóbbi kapcsán említette Rechnitzer János rektorhelyettes, hogy - miként a középkorban is vándorútra küldték az iparostanoncokat - féléves, legfeljebb hárommillió forinttal támogatott külföldi ösztöndíjprogramot hirdettek oktatóik számára. A nagyon szigorú pályázati rendszer az egyetemi tanári cím megszerzéséhez szükséges procedúrát idézi - mondta.

A bemutatón elhangzott az is: a projekt keretében felújítják az e szolgáltatások részlegeinek otthont adó épületeket is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását