2024. június 18. - Arnold, Levente

Perlik a Ticketprot

Közérdekű keresetet ad be a bírósághoz a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) a Ticketpro Kft. ellen, mivel álláspontjuk szerint a jegyértékesítő cég tisztességtelen módon változtatta meg általános szerződési feltételeit, és mostanáig sem kártalanította vásárlóit a nyáron elmaradt Pert Fesztivál miatt.
2010. november 3. szerda 15:04 - HírExtra
A fogyasztók legnagyobb számban a Ticketpro Kft.-től vásárolták meg jegyeiket a július 28. - augusztus 1. között tervezett zenei fesztiválra, a szórakozni vágyókat azonban máig nem kártalanította a Ticketpro Kft., annak ellenére, hogy a jegyek hátoldalán, valamint saját honlapján erre kötelezettséget vállalt.

A fogyasztóvédők szerint a Ticketpro a honlapján szereplő tájékoztatást egyoldalúan, utólagosan változtatta meg, és kiegészítette azzal a feltétellel, miszerint a visszaváltási kötelezettséget csak akkor vállalja, ha azt a "visszaváltáshoz szükséges szerződéses környezet lehetővé teszi".

Korábban nem szerepelt ilyen kikötés, hanem egy rendezvény elmaradása esetére a Ticketpro Kft. nemcsak a jegyvisszaváltás lehető leggyorsabb beindítását ígérte, hanem a teljes vételár megtérítését is vállalta azzal, hogy a jegyeket a vásárlás helyszínén, a bejelentéstől, de maximum a koncert dátumától számított 30 napig lehet visszaváltani.

Mivel ennek a cég nem tett eleget, a FEOSZ és a KÖFE közérdekű keresetet ad be a bírósághoz annak megállapítására, hogy a Ticketpro Kft. tisztességtelen módon változtatta meg általános szerződési feltételeit, valamint hogy fennáll a Ticketpro Kft. helytállási kötelezettsége a jegyek vételárának visszatérítésre vonatkozóan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását