2024. május 3. - Tímea, Irma

Blatter még egy évig marad?

Joao Havelange, aki 24 éven át volt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, azt nyilatkozta, hogy utódát, a svájci Joseph Blattert jövőre újraválasztják, utána pedig Ricardo Teixeira következik.
2010. november 2. kedd 07:29 - HírExtra
"Azt tanácsoltam Ricardónak, hogy jövőre ne induljon az elnökválasztáson, mert Blatter biztos befutó. Inkább 2015-ben próbálkozzon. - nyilatkozta a Lance című helyi napilapnak a 95 esztendős brazil sportdiplomata, aki 1998-ig irányította a FIFA-t. - Ha Blatter marad továbbra is az elnöki székben, akkor mi ketten összességében negyven éven át azonos politikával vezettük a szövetséget.

Amennyiben Teixeira lesz a következő elnök, úgy továbbra is marad a mi vonalunk, mert én bizonyos szempontból Blattert is brazilnak tekintem."

Havelange, aki elismerte, hogy ma is van némi befolyása a "dolgok alakulására", kifejtette: egy sikeres 2014-es brazíliai világbajnokság után Teixeira biztosan FIFA-elnök lehet.
A 63 esztendős Teixeira 1989 óta vezeti a brazil szövetséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását