2024. április 19. - Emma

Juhász Miklós került a Gazdasági Versenyhivatal élére

November 1-jétől Juhász Miklós tölti be a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöki tisztét, miután Nagy Zoltán - aki az elmúlt 12 évben vezette a hivatalt - megbízatása lejárt.
2010. november 1. hétfő 09:20 - HírExtra
Juhász Miklós korábban bíró volt, majd jogtanácsos lett, 2001-től saját nevén tartott fenn ügyvédi irodát. Képviselt ügyfelet versenyhivatali eljárásban, és tanácsadóként is részt vett ilyen ügyben. Mint korábban elmondta, nem a versenyjog a fő területe, de a GVH elnökeként ugyanúgy autonóm módon fog eljárni, mint amikor bíróként dolgozott.

Távoztak a versenyhivataltól a korábbi elnökhelyettesek is, Gadó Gábor és Wallacher Lajos 2010. október 31-i hatállyal lemondtak tisztségükről. Nagy Zoltán, a GVH eddigi elnöke - utódja, Juhász Miklós javaslatát elfogadva - a megüresedő elnökhelyettesi posztok betöltésére Tóth Andrást és Horváth Zoltánt jelölte.

Horváth Zoltán az Állami Számvevőszék számvevő tanácsosa, bizottsági meghallgatásán elmondta, hogy 35 éves pályafutása alatt kisebb megszakításokkal végig az államigazgatásban dolgozott. Elsődleges feladatának tekinti a belső szabályzatok áttekintését.

Tóth András a bizottság előtt hangsúlyozta, hogy 2002 és 2007 között már dolgozott öt évig a GVH-nál, majd 2007 óta egy amerikai ügyvédi iroda ügyvédje lett, itt is elsősorban versenyjoggal foglalkozik. Hozzáfűzte: versenyjogból szerzett tudományos fokozatot, és ezt oktatja több felsőoktatási intézményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását