2020. augusztus 11. - Zsuzsanna, Tiborc

Eltűnt hegymászólk: egy holttestet megtaláltak

Holtan találtak rá az osztrák mentőalakulatok vasárnap este az Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a 3798 méteres Grossglockner megmászása közben eltűnt három lengyel alpinista egyikére, egy 52 éves férfira.
2010. november 1. hétfő 11:49 - HírExtra
Mint az APA osztrák hírügynökség hétfőn jelentette, a szerencsétlenül járt lengyel hegymászó két társa utáni kutatás hétfő hajnalban folytatódott, miután előző nap a rossz időjárási körülmények miatt azt fel kellett függeszteni. A csúcs alatt mintegy 100 méterre holtan talált hegymászó valószínűleg megfagyott.

Kizárható, hogy lezuhant volna, mert biztosítókötele nem szakadt el. Két társának keresése nagy nehézségekbe ütközik a lavinaveszély, a félméteres friss hó, a 100 kilométeres óránkénti sebességgel fújó szél és a rossz látási viszonyok miatt.

A három hegymászó egy öttagú lengyel csoporthoz tartozott, amely szombaton indult el Kalsból a legmagasabb osztrák hegycsúcs meghódítására. Míg ketten közülük sikeresen teljesítették a feladatot, és még aznap este a szabályos úton visszatértek a 3454 méter magasan fekvő szálláshelyükre, hárman csak a Kleinglocknerre jutottak fel. A két sikeres hegymászó vasárnap folytatta útját, és leereszkedett a 2802 méter magasan fekvő menedékházhoz, ahol feltevésük szerint társaik várták őket. Amikor nem találták ott őket, riadóztatták az osztrák hegyimentőket.

A két eltűnt alpinista utáni kutatásban összesen 22 osztrák hegyimentő vesz részt. Ha az időjárási viszonyuk kedvezőbbre fordulnak, mentőhelikoptert is bevetnek keresésükre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását