2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ujabb szigorú intézkedések

Komoly büntetésre számíthatnak idén nyáron azok a légitársaságok, melyek nem tartják magukat a menetrendhez az olimpia előtt, alatt és után Pekingben, illetve más kínai nagyvárosokban.
2008. január 11. péntek 12:45 - Hírextra

A Csinhua (Xinhua) hírügynökség értesülése szerint azok a járatok, melyek az őket működtető társaságoknak felróható okból pontatlanul közlekednek a júliustól szeptemberig terjedő időszakban időlegesen elveszthetik légifolyósó-használati jogukat az adott vonalon.

A pekingi repülőtéren csökkentik a napi forgalmat, 1350-ben maximálják a járatindulások, illetve -érkezések számát, hogy elejét vegyék a gépek kifutópályán történő hosszas várakoztatásának.
Az utasoknak jelenleg komoly késésekre, váratlan járattörlésekre kell felkészülniük, ráadásul kiszolgálásukat túlterhelt, ennél fogva udvariatlan személyzet látja el. A pekingi repülőtér 2006-ban a 62. volt azon a listán, amelyen az utasok elégedettsége alapján rangsorolták a légikikötőket.
Tavaly már 185 milliós forgalmat bonyolított le a kínai főváros reptere, az augusztusi olimpia miatt pedig ez a szám várhatóan 200 millióra nő idén.

A kínai illetékesek fogadkoznak, hogy a játékok idejére rendeződik a helyzet. A jelenlegi viszonyok javulását vonhatja maga után, hogy februárban avatják fel a harmadik terminált, ráadásul a nyári időszakban a légitársaságoknak egy vagy két pótgépet kell állomásoztatniuk a fővárosban, illetve a nagy számú olimpiai turistát fogadó további városok repterein. Az értékesítéssel foglalkozó ügynökségek büntetésre számíthatnak, ha több jegyet adnak el, mint amennyi hely egy adott járaton rendelkezésre áll. Azok a légitársaságok, melyek súlyosan megsértik az új szabályokat, két évig nem növelhetik kapacitásukat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását