2024. május 17. - Paszkál

Az NGM több ezer szervezettel egyeztetett

A Nemzetgazdasági Minisztérium ezer szakmai és civil szervezettel konzultált az Új Széchenyi Tervről (ÚSZT), amelyhez a szervezetek több száz javaslatot nyújtottak be - közölte a tárca.
2010. október 31. vasárnap 18:11 - HírExtra
Az Új Széchenyi Terv hét kitörési pontja - Gyógyító Magyarország, Megújuló Magyarország, Tranzitgazdaság, Tudomány-Innováció, Otthonteremtés, Foglalkoztatás és Vállalkozásfejlesztés - mentén indított konzultációsorozat célja az Új Széchenyi Terv vitairatához beérkezett javaslatok megvitatása, egyben további ötletek megfogalmazása volt. A széleskörű társadalmi konzultációk eredménye lesz a hét kitörési pont véglegesítése a szakmai fórumokon összegyűjtött észrevételek alapján - írja a tárca.

A szakmai konzultációsorozatot a Vállalkozásfejlesztés című konzultáció zárta. Az Új Széchenyi Terv 7 kitörési pontjainak részeként a Vállalkozásfejlesztés – Üzleti környezet fejlesztés programpont a vállalkozók és az állam szövetségére épít.

Célja, hogy a vállalkozások értékteremtő törekvéseit támogassa, és a vállalkozások tevékenységét összhangba hozza a közjóval. Három fő pillére a vállalkozásbarát államműködés kialakítása, a vállalkozás tisztességének erősítése, valamint az állam és a vállalkozók közötti együttműködés kialakítása - áll a közleményben.

A vállalkozásfejlesztés feltétele azonban, hogy az állam stabil és kiszámítható üzleti, valamint átlátható és vállalkozást támogató szabályozási környezetet teremtsen. A fenti célok megvalósulása érdekében többek között szükséges az élőmunkát terhelő járulékok és az adónemek számának csökkentése, a felesleges bürokratikus terhek leépítése, továbbá az ügyintézés egyszerűsítése.
 
Az Új Széchenyi Terv keretében át kell csoportosítani az uniós forrásokat a növekedéspárti, munkaközpontú gazdaságpolitikát szolgáló területekre, a pályázati rendszert pedig egyszerűbbé és kevésbé bürokratikussá kell tenni - fogalmaznak. Az Új Széchenyi Terv 2011. január 15-én indul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását