2024. május 20. - Bernát, Felícia

USA: segélycsomagot küldenek Pakisztánnak

Az Obama-kormányzat egy újabb, több milliárd dolláros segélycsomagot nyújt Pakisztánnak, azt várva tőle, hogy fokozza harcát a szélsőségesek ellen, akik saját területén és a szomszédos Afganisztánban követik el támadásaikat - közölték washingtoni illetékesek.
2010. október 22. péntek 10:23 - HírExtra
A segélycsomag tervezetét várhatóan pénteken jelenti be Washingtonban Hillary Clinton amerikai és Mahdum Sah Mehmud Kuresi pakisztáni külügyminiszter, a magas szintű, kétoldalú "stratégiai" tárgyalások újabb fordulójának befejeztével. Az öt évre szóló, összességében kétmilliárd dolláros segélycsomagból nem részesül egy fél tucat pakisztáni katonai egység, amelyekkel szemben felmerült az emberjogsértések gyanúja.

Az öt évre szóló új segélycsomag sok részlete egyelőre nem ismert. Folynak róla a tárgyalások. A cél az, hogy fokozatosan növeljék a Pakisztánnak nyújtandó katonai segély összegét: jövőre 300 millió dollárt, a rákövetkező évben 350 milliót kapna Iszlámábád, majd újabb részleteket minden évben, amíg az ötödik évben a teljes összeg el nem éri a 2 milliárd dollárt.

Az új katonai segélyprogram a 2005-ben kezdődött és október elsejével lejárt hasonló, de kisebb értékű program helyébe lép, és kiegészíti azt 7,5 milliárd dolláros, polgári célokra - egyebek mellett az árvízkárok felszámolására - szánt segélyt, amelyről a közelmúltban már megállapodtak a két ország illetékesei.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását