2024. május 14. - Bonifác

Megszűnik a Supergroup

Végelszámolással megszűnik az Erzsébet híd becsomagolásával 2002-ben elindult és a Mikulásgyár létrehozásával ismertté vált Supergroup Művészeti és Kommunikációs Kft.
2010. október 21. csütörtök 09:27 - HírExtra
A gazdasági válság következtében nem maradt pénz a piacon a kreatív utcai rendezvényekre, pénz, illetve szponzorok hiányában elfogytak azok a kulturális televíziós műsorok is, amelyeket egykor a Supergroup Művészeti és Kommunikációs Kft. kreatív szakemberei álmodtak képernyőre. Mindeközben az üzleti támogatók elmaradása miatt a társaság egyik legnépszerűbb kezdeményezése, a Mikulásgyár működése is veszteségbe fordult, ezért a cég a jogokat eladta.

A Supergroup 2002-ben kékbe csomagolta és hajóvá formázta az Erzsébet hidat, amivel az országgyűlési választásokon való részvételre buzdítottak. 2003-ban jött a Dunán átívelő pontonhíd ötlete, ami Magyarország uniós csatlakozására hívta fel a figyelmet.

Több televíziós műsor készítésében is közreműködött a Supergroup, így a nevéhez fűződik a TV2 megbízásából készített Propaganda című kulturális show-műsor, az MTV "alternatív Heti hetese", a Gang, amely csak néhány adást élt meg, és az ennél hosszabb életű, szintén a köztelevíziónak gyártott Abszolút, amely heti rendszerességgel jelentkező kulturális portréműsor volt.

A kommunikációs cég közreműködött még több budapesti középület fényfestésében is, köztük az Erzsébet hídéban. A Supergroup füvesítette be a Szabadság hidat is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását