2022. január 28. - Károly, Karola

Könyvelés trükk a 27 milliárd?

Az Országgyűlés hétfői ülésén várhatóan elfogadja a 2010-es költségvetés módosítását, amely mintegy 27 milliárd forintot biztosítana a kórházak konszolidációjára - fedezet nélkül, amely a Napi Gazdaság szerint csak könyvelési trükk, hiszen a korábbi évek bevételeit "használnák fel" - holott azt a pénzt egyszer már elköltötték.
2010. október 18. hétfő 09:56 - HírExtra
A lapban szimpla könyvelési trükknek, avagy csalásnak nevezte egy közpénzügyi szakértő a törvénymódosítást. A szakértő szerint a törvény több szempontból problematikus, hiszen bevételként nem létező pénzt kíván elszámolni, így a javaslat az idei hiányt növeli.

A fedezetet - legalábbis papíron - az államháztartási törvény szintén a parlament előtt fekvő módosítása "biztosítaná", amely szerint a korábbi évek többletét az idei költségvetésben bevételként kell elkönyvelni. Ez a pénz pedig már nem létezik, hiszen az egészségbiztosítási alap többlete a folyó években csökkentette a költségvetés hiányát - vagyis a mostani javaslattal másodszor próbálják elkölteni a többletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását