2024. május 9. - Gergely

Elmarad a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton

Technikai okok miatt elmarad a jövő hétre kiírt Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton, amely három országon és 44 településen haladt volna keresztül október 19. és 23. között.
2010. október 17. vasárnap 20:01 - HírExtra
A szervezők vasárnap délután közölték a viadal honlapján, hogy csak a jövő szombati nemzetközi félmaratont rendezik meg. Az információt az MTI érdeklődésére Nagy Sándor versenyigazgató is megerősítette.

A futóversenyre idén 21. alkalommal került volna sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kantormaci
2010. október 18. 13:56


Szevasztok most jött hozzánk a blogra ez a hír:!

Én is most hallottam hogy a Sportágválasztóval le lehet futni "nem hivatalosan" a versenyt. Itt a lehetőség: aki a magyar sport elittel akar futni az NYOMULHAT. szerintem marha jó buli lesz....

Én nem értem a dolog azon részét hogyan maradhat el egy adománygyűjtő futás az adott katasztrófa miatt amire adományt gyűjt???? :))))))
kismari001
2010. október 18. 13:53


Szevasztok! A bécs bud miatt kétségebesetten bóklásztam a neten és most találtam ezt a nyilatkozatot! Szerintem ezek srácok tökösek és követni kéne a példát. Én egyedül is indulok ha már felkészültem.... Legközelebb pedig remélem hogy ők szervezik az eseményt, nem az a brigád aki már tavaly is félgőzzel teljesített!!!! érdemes elolvasni:

A Nagy Sportágválasztó szervezői, a hozzánk kapcsolódó cégek és személyek, valamint a csatlakozó világbajnokok és olimpikonok nevében adjuk közre jelen nyilatkozatot.
Hittünk futóként, sportemberként a 20 éves versenyben, az alapító szervezőkben, a sportszerűségben, a korrekt tájékoztatásban. Nem kevés emberi és anyagi erőforrást fektettünk eddig a verseny szervezésébe, tettük ezt azért, hogy megújítsuk a versenyt, megváltoztassuk azt, ami változtatásra szorul és újra átélhetővé tegyük a futók számára azt az élményt, amelyért annyian belevágtak ezelőtt a versenybe.
Nem valós adatokat és tájékoztatást kaptunk akkor, amikor a döntésünket - mellyel a verseny mellé álltunk -, meghoztuk és megvásároltuk a 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon 2010-től történő szervezési jogát 50 százalékban. A múlt terhei sokkal nagyobbak voltak annál, mint amit számunkra bejelentettek.
A 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon elmaradása önkényesen hozott döntés volt az előző évek versenyek szervezője részéről, melynek meghozatalakor véleményünket nem kérték ki, a döntésről és a verseny elmaradásával kapcsolatos nyilatkozatról nem tájékoztattak minket. Mi az utolsó pillanatig mindent megtettünk azért, hogy 2010-ben a 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon megvalósuljon.
A Szupermarathon hivatalos honlapján a Szupermarathon Szervezőbizottsága nevében közzétett nyilatkozattól teljesen elhatárolódunk, mivel a 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon elmaradásának indokaként valótlan okokat tüntettek fel, melyben a vörösiszap katasztrófára való hivatkozás a legkevésbé fedi a valóságot.
Ennek deklarálásaként szeretnénk közzétenni, hogy az általunk vállalt, a vörösiszap katasztrófa áldozatai javára, a Magyar Vöröskereszttel együtt szervezett adománygyűjtő futást megtartjuk. Így a szupermaratoni távot a bajnokok csapata Vajda Attila (olimpiai- és világbajnok kenus), Kozmann György (olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus) , Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Hüttner Csaba (világ- és Európa-bajnok kenus), Boronkay Péter (világ és Európa-bajnok paratriatlonista), Lindenmayer János (ironman), Ipacs Endre (vb bronzérmes kenus) éjjel-nappal lefutják, kérjük, hogy minél többen segítsék gyűjtő-akciónkat adományaikkal. Köszönetet mondunk azoknak, akik termékfelajánlásokat tettek a Szupermarathon javára, melyeket velük egyetértésben jótékony célokra és a vörösiszap-katasztrófa áldozatai javára ajánljuk fel.
A 2010. október 23-ára meghirdetett Budakeszi-Kós Károly sétány közötti félmaraton és 56-os Szabadság Napja kapcsán meghirdetett futás megtartását mi is teljes szívünkből támogatjuk. Az immár hagyományos Kolonics György emlékfutáson minden sporttársunk részvételére számítunk. A Szupermarathoni távot végigfutó bajnokcsapatunk a félmaratoni távot is teljesíti.
Jelen nyilatkozatot kiadták:
Nagy Sportágválasztó szervezői: Koós-Lukács Tímea és Ipacs Endre
Halgas Csaba, az M-12/A Kft., mint a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon Kft. 50 százalékos tulajdonosa.
Szemán Róbert, a Kolonics Emlékfutás szervezője, ötszörös szupermarathon csapattag.
Fülöp Miklós a Merkapt Maraton Team SE elnöke
Kozmann György, olimpai bronzérmes, világbajnok kenus
Csabai Edvin, tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus
Hüttner Csaba, világ- és Európa-bajnok kenus
Lindenmayer János (ironman)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását