2024. április 27. - Zita

Irán újra tárgyalna atomügyben?

Teherán kész hamarosan újrakezdeni a tárgyalásokat a nemzetközi közösséggel nukleáris programjáról - erősítette meg pénteken Brüsszelben Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter.
2010. október 15. péntek 13:23 - HírExtra
Előzőleg Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője azt javasolta, hogy novemberben Bécsben indítsák újra a korábban megszakadt megbeszéléseket. A nemzetközi közösség képviseletében az úgynevezett Hatok Csoportja - az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) öt állandó tagja, vagyis az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország és Kína, valamint a nem állandó BT-tag Németország - igyekszik rávenni Teheránt nukleáris programjának leállítására, illetve annak nemzetközi ellenőrzés alá helyezésére.

A nemzetközi közösség aggodalmai szerint Irán atombomba előállítására törekszik, Teherán azonban ezt cáfolja, és azt állítja, hogy programja csak békés, energetikai célokat szolgál.

Mottaki most - egy Pakisztánnal kapcsolatos nemzetközi tanácskozásra érkezve - megerősítette újságíróknak, hogy országának akár az október, akár a november tökéletesen alkalmas a tárgyalások újrakezdésére.

Osztrák források jelezték, hogy Bécs csupán a helyszínt biztosítaná, maga Ausztria nem folyna bele az egyeztetésekbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását