2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Több ezer dolláros könyv az adományok közt

Egy ausztrál adománygyűjtő ládába bedobott könyvek között találtak rá George Orwell 1984 című regényének több ezer dollárt érő, első kiadására.
2010. október 14. csütörtök 21:03 - HírExtra
Az 1949-ben Nagy-Britanniában kiadott vörös borítású ritkaságra a Sydneytől délre fekvő Wollongong egyik adománygyűjtő ládájában találtak rá. A még mindig kitűnő állapotban lévő keménykötésű regény egy hatalmas könyvkupac alján hevert. "Rendkívül jó állapotban van ahhoz képest, hogy egy 61 éves könyvről van szó" - mondta a ritka adományt felfedező Paul Hol önkéntes.

Az Orwell-regények egyik szakértőjének számító Bruce Elder szerint egy ilyen első kiadásra minden gyűjtőnek fáj a foga, ezért reméli, hogy több ezer dollárért talál majd gazdára a hétvégi árverésen. A bevételt a Lifeline elnevezésű ausztrál telefonos segélyszolgálat kapja.

Orwell politikai szatírájának első kiadása 25 ezer példányban jelent meg a Secker és Warburg kiadó gondozásában. A könyveket zöld és vörös borításban adták ki, amelyek közül az utóbbiak számítanak nagyobb ritkaságnak. Egy-egy ilyen könyv ma több ezer dollárt ér.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását