2024. április 19. - Emma

Polgármester nélkül alakult meg a martfűi önkormáyzat

Polgármester nélkül alakult meg kedden Martfű önkormányzati képviselő-testülete, miután a település vezetője az elmúlt hétvégén elhunyt.
2010. október 12. kedd 15:04 - HírExtra
Az alakuló ülés megtartását az tette lehetővé, hogy az október 3-án megválasztott független elöljáró, Bakonyi Péter még halála előtt összehívta a mandátumot szerző képviselőket.
A nyolc leendő képviselővel tartott informális megbeszélésen a polgármester megnevezte az alpolgármestert is, így ez a tisztség is betölthető lett - mondta Balogh Edit címzetes főjegyző az alakuló ülésen az MTI-nek.

A martfűi városházán, az ülés helyszínén a polgármester asztalán gyertyák égtek, s az esemény kezdeteként a képviselők és a megjelentek egyperces néma főhajtással adóztak a 2006 után újabb négy évre megválasztott elöljáró emléke előtt.

Rágyanszky István korelnök bejelentette: a város saját halottjának tekinti a 35 évesen, súlyos betegségben meghalt Bakonyi Pétert és egy éven belül díszsírhelyet állíttat neki a helyi temetőben. Közéleti munkája elismeréseként posztumusz "Martfű Városért" díjat adományoztak neki.

A korelnök ezután rövid tájékoztatást adott a csaknem 2 milliárd forintos költségvetésű település anyagi helyzetéről, kiemelve, hogy hiteltartozása nincs a Szolnok melletti kisvárosnak.
A képviselők letették esküjüket, majd titkos szavazással maguk közül a település alpolgármesterének választották Urbán-Szabó Bélát, akire Martfű vezetésének feladta hárul az időközi polgármester-választásig. A voksolást négy hónapon belül kell megtartani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását