2024. május 7. - Gizella

Az EU és Ázsia nem ért egyet

Az euróövezet ügyeivel foglalkozó pénzügyminiszteri testület vezetője megismételte kedden azt a véleményét, hogy a kínai valuta alulértékelt, de elismerte, hogy kínai részéről nem értenek egyet ezzel a véleménnyel.
2010. október 5. kedd 14:58 - HírExtra
Jean-Claude Juncker a Brüsszelben zajló Ázsia-Európa csúcstalálkozó második napján nyilatkozott, miután találkozott Ven Csia-pao kínai miniszterelnökkel. A luxemburgi kormányfő hangoztatta, hogy az euróövezet nevében a jüan felértékelésére sürgette Pekinget. Az EU - az Egyesült Államokkal együtt - azért aggódik a kínai valuta miatt, mert a gyenge árfolyam növeli az exportot, és közvetve rontja a nyugati gazdaságok foglalkoztatási és versenyképességi teljesítményét.

Ven Csia-pao már előző nap, a 46 ország részvételével tartott csúcstalálkozó megnyitásán felszólalva értésre adta, hogy elutasítja az európai kérést.

A kínai miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy meg kellene próbálni "viszonylag stabilan" tartani a legfontosabb valuták egymásközti árfolyamát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását