2024. június 2. - Kármen, Anita

Fegyelmi eljárásokat indított el Fót polgármestere

Fegyelmi eljárást indított Fót jegyzője, illetve a Fóti Közszolgáltató Kft. ügyvezetője ellen munkaviszonyuk felfüggesztése mellett Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester. Fót vezetője október 1-től visszavonta Bartos Sándor alpolgármester jogköreit, miután a másik két alpolgármesterrel szemben már korábban megtette ugyanezt.
2010. október 2. szombat 13:47 - HírExtra
A jegyző szerint Mádly utasításai alaptalanok és jogszerűtlenek.
A fóti polgármester, aki független polgármesterjelöltként indul újra a posztjáért, október 1-én kelt levelében értesítette Vargáné Lenkó Erzsébet jegyzőt és Simó Attilát, a helyi közszolgáltató kft. ügyvezetőjét munkaviszonyuk október 3-tól történő felfüggesztéséről, illetve a fegyelmi eljárás megindításáról.

Az MTI birtokába került polgármesteri utasításban egyebek mellett az áll, hogy Fábry Béla alpolgármester korábban jogosulatlanul írta alá a jegyző kinevezéséről és az ügyvezető alkalmazásáról szóló dokumentumokat.

Mádly szerint Vargáné esetében a fegyelmi eljárás megindításának oka "többrendbeli közokirat-hamisítás alapos gyanúja, jegyző, aljegyző illetményének érvényes képviselő-testületi és munkáltatói intézkedés nélküli végrehajtása", továbbá az, hogy nem készült intézkedési terv az Állami Számvevőszék vizsgálatának nyomán, illetve a teljesítményértékelés megakadályozása. Az utasítás szerint "valószínűsíthető, hogy Simó Attila fiktív munkát próbált elszámolni, illetve számos jogsértést követett el".

Vargáné Lenkó Erzsébet jegyző az MTI megkeresésére közölte, hogy Mádly utasítása "több sebből vérzik". A polgármester nem indíthat fegyelmit sem a jegyző, sem az ügyvezető ellen, legfeljebb kezdeményezheti azt a képviselő-testületnél, ráadásul a dokumentumban taglalt vádak alaptalanok.

"Ez a papír semmis" - összegezte véleményét Vargáné, hozzátéve: eddig kétszer próbálta őt hasonló módszerrel eltávolítani a polgármester, de a bíróság mindkét esetben megsemmisítette a döntéseit.

A jegyző hangsúlyozta, most is megteszi törvényességi észrevételeit, közben pedig ugyanúgy végzi a munkáját, mint eddig. A polgármesteri utasítás szerint elvileg már a vasárnapi választásnál sem működhetne közre Vargáné, ám az érintett kifejtette: a polgármester nem akadályozhatja a választási iroda munkáját, sőt, ezen a napon még a hivatalba sem mehet be.

Mádly Zsolt - október 1-i hatállyal - megvonta Bartos Sándor alpolgármester összes hatáskörét, egyúttal megerősítette, érvényben marad az a korábbi döntése, amellyel jogköröket vett vissza másik két alpolgármestertől, Fábry Bélától és Földi Páltól.

Az MTI információi szerint Fót jelenlegi polgármestere a hatáskör-visszavonásról szóló utasításban azt is jelezte, hogy október 6-ára, de legkésőbb 13-ára hívja össze az új képviselő-testület alakuló ülését, miközben a helyi művelődési ház bezárására hivatkozva lemondta az október elsejére tervezett, több fontos ügyben dönteni hivatott ülést.

Fóton Mádly Zsolt mellett a két - jogköreitől megfosztott- alpolgármester: Fábry Béla (MSZP) és Földi Pál (Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület), valamint Cselőtei Erzsébet (Fidesz) és Kulcsár Lajos (független) száll ringbe vasárnap a polgármesteri székért. Bartos Sándor, a harmadik alpolgármester önkormányzati képviselőjelöltként indul a választáson.
Az MTI szombaton kereste, de délig nem érte el Mádly Zsoltot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását