2024. április 27. - Zita

Feláll a kórház vezetése Esztergomban

Benyújtotta lemondását az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgatója és orvos-igazgatója, a két vezető január elsejével válna meg posztjától - erről el az érintettek szerdán tájékoztatták az MTI-t. Az önkormányzat szerint a kórház vezetése könyvelési tr
2008. október 22. szerda 15:26 - Hírextra
"Amikor egy vezető nem tud azonosulni a felé megfogalmazott elvárásokkal és a munkáját felügyelő önkormányzati tanácsadó kórházműködést érintő koncepciójával, akkor muszáj felállnia" - mondta Sólyom Olimpia főigazgató, hozzátéve, hogy tavaly decemberben az önkormányzat még jutalomban részesítette az eredményes adósságkezelésért.

A főigazgató közölte: a 483 ágyas kórház adóssága október 17-én 311,5 millió forint volt, ebben folyamatban lévő és lejárt beszállítói tartozások egyaránt megtalálhatók. Az adósságrendezésben 136 dolgozó elbocsátásának és minisztériumtól kapott többletforrásoknak volt jelentős hatása.
Esztergom sajtófelelősének tájékoztatása szerint a képviselő-testület az önkormányzati biztos havi beszámolójának meghallgatásakor szembesült a kórház hatszázmillió forintos adósságával.

Ezt "különböző átkönyvelésekkel, számviteli szemfényvesztéssel, a lejárt határidejű tartozások bűvészeket megszégyenítő kezelésével, apró trükkök százaival" tüntették el a városvezetés elől - közölte Takács István.

A városvezetés úgy véli, a kórház igazgatósága félrevezette az önkormányzatot a reumatológiai részleg 1,5 milliárdos beruházásánál, amikor azt állították, hogy a hitelből épült intézmény nem kerül pénzébe a városnak. Az önkormányzat közleménye szerint a létesítmény tíz évig évente 120-150 millió forintot visz el a költségvetésből, de a kórház sem az engedélyezés, sem a későbbi vizsgálatok során nem tudott megvalósíthatósági tanulmányt felmutatni.

"Az önkormányzat is felelős a kialakult helyzetért, mert számok nélkül engedélyezték a beruházást. A fenntartónak úgy kellene gazdálkodni, hogy ne lehessen becsapni" - mondta az MTI-nek egy névtelenséget kérő önkormányzati képviselő, aki szerint viszont a hiány eltitkolásáért jogos városvezetés felháborodása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását