2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bikaárverés a Hortobágyon

Az idei magyar szürkebika-árverést és tenyészszemlét több száz érdeklődő előtt tartották meg szombaton a hortobágyi Pusztai Állatparkban.
2010. október 2. szombat 21:03 - HírExtra
Az árverést Gencsi Zoltán, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. vezette, miután Bodó Imre professzor, a Magyar Szürkemarhát Tenyésztők Egyesületének (MSZTE) elnöke bemutatta, bírálta és értékelte az eladásra kerülő harmadfű (három éves) és idősebb tenyészbikákat.

Bodó Imre professzor orvosként a Hortobágyon kezdte szakmai pályafutását, s ő gyűjtötte össze az első száz magyar szürke tehenet az 1960-as
években a hortobágyi pusztán.

Az idei - a Pusztai Állatpark 1989-as létrehozása óta minden évben megrendezésre kerülő - bikaárverésen több, mint tucatnyi bikát vonultattak fel a gazdák előtt - mondta el az MTI-nek Gencsi Zoltán.

Az idei bikamustra alkalmából is bográcsok sorában főttek a tájjellegű ételek: a szürkemarha gulyásleves, a bivaly- vagy a birkapörkölt, illetve a bográcsban 32-szer megforgatott pusztai eledel, a slambuc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását