2024. május 18. - Erik, Alexandra

Navracsics: az ügyészség nem kerül kormányzati ellenőrzés alá

A Fidesz nem tervezi az ügyészség kormány alá rendelését - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.
2010. október 1. péntek 08:19 - HírExtra
A lapnak arra a kérdésére, hogy Kovács Tamás legfőbb ügyész mandátumának lejárta után újra Polt Péter esélyes-e a posztra, a politikus azt mondta: a jelöltekről még nem volt szó.

Az interjúban Navracsics Tibor elmondta: a vasárnapi önkormányzati választáson elégedett lenne, ha sikerülne megőrizniük a 2006-ban "elnyert" településeket, s emellett a Fidesz-KDNP adná a főpolgármestert és a Heves Megyei Közgyűlés elnökét, valamint többségét is. A politikus Budapesten számít a legizgalmasabb versengésre, mint mondta, a főpolgármesteri verseny eléggé egyértelműnek tűnik, a közgyűlési erőviszonyok viszont érdekesen alakulhatnak.

Az új alkotmányt érintő kérdésre a miniszter elmondta: az intézményrendszert illetően viszonylagos egyetértés van a pártok között is, a parlamentáris rendszerrel és az erős kormányfői státusszal szemben nem nagyon hallott érvet, és nem találkozott olyan véleménnyel sem, hogy erős államfői szerepet alakítsanak ki.

Úgy véli ugyanakkor, hogy "heves és termékeny" vita kíséri majd az új alaptörvény preambulumának megalkotását. Mint mondta, a két legérzékenyebb terület az önazonosságunkat képviselni hivatott preambulum, valamint, hogy az emberi jogi passzusok közül melyek lesznek nevesítve az új alkotmányban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását