2024. május 6. - Ivett, Frida

LMP: Budapest elkorrumpálódott

Egy "Mutyi Tours" elnevezésű, fiktív, "nagyon zárkörű rt."-vel próbálta felhívni a figyelmet a fővárosban szerinte jelen lévő korrupcióra az LMP kedden.
2010. szeptember 28. kedd 13:16 - HírExtra
Hanzély Ákos, a párt fővárosi képviselőjelöltje keddi, a budapesti Bazilika mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, azt szeretnék bemutatni, "hogy ez a város mennyire elkorrumpálódott (...), száz méterenként vannak olyan objektumok, megjelenések, amelyek sajnálatos módon politikai érdekcsoportok haszonszerzését és a közösségi pénzek lenyúlását" szolgálják.

Mint mondta, a környéken látható hirdetőoszlopokat például 25 évre adták oda a pártok "minimális díjfizetés ellenében" és így több tízmilliárd forintot játszottak át magánszemélyeknek. Megjegyezte, hogy a BKV-megállók hirdetési felületei szintén tízmilliárdos bevételeket eredményeznek magánvállalkozóknak és ebből az összegből az átlagemberek egy fillért sem kapnak.

A parkolóautomatákba bedobott pénzek nagy része politikai érdekcsoportokhoz kerül - folytatta a politikus, aki szerint a Margít-híd történetét pedig "tízmilliárdos többletköltségek, érthetetlen szerződéskötés" jellemzi.

Hangsúlyozta, hogy az LMP megalakulása óta az egyik legfontosabb feladatának tartja a "mutyik felszámolását" és azt szeretnék, ha a szerződések és a főváros gazdálkodása nyilvános és átlátható lenne.

Hanzély Ákos kitért arra is, hogy hétfőn tartották a Nemzetközi Információszabadság Világnapját; ennek kapcsán az információszabadságot a korrupció elleni harc egyik legfontosabb eszközének nevezte.

A sajtótájékoztató végén a párt aktivistái a sajtó képviselőit is felültették egy Mutyi Tours felirattal díszített úgynevezett bringó hintóra. Miközben a járművön ülő operatőrök és az aktivisták taposták a pedálokat, Mauthauser András budapesti kampányfőnök egy mikrofon és hangfal segítségével arról tájékoztatta a környéken járókat, hogy elindult a Mutyi Tours, a beszállás olcsó, csak "ötven milliárd forintba kerül". Később hozzátette, hogy ha néhány felújítást vagy hidat kihagynak, akkor az összeg lemehet akár 25 milliárdra is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását