2024. április 20. - Tivadar

Bíróság előtt a rablók

Megkezdődött annak a két férfinak a pere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, akik a gyanú szerint pisztollyal akartak kirabolni tavaly egy kálmánházi takarékszövetkezetet.
2010. szeptember 27. hétfő 18:55 - HírExtra
A megyei főügyészség vádirata szerint az egymással baráti kapcsolatban álló elsőrendű V. Zsolt és másodrendű H. Zoltán 2009 őszén határozták el, hogy anyagi problémáik és kölcsöntartozásaik megoldására kirabolnak egy pénzintézetet - tájékoztatta Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője, elnökhelyettese hétfőn az MTI-t.

A vádlottak ezért beszereztek egy motorkerékpárt - amelyből a motor- és alvázszámot kireszelték -, valamint egy muzeális minősítésű, nem engedélyköteles gumilövedékes pisztolyt.

Az elnökhelyettes közlése szerint a két férfi 2009. november 6-án reggel a motorkerékpárt betette V. Zsolt autójába, majd magukhoz véve a pisztolyt Kálmánháza külterületére, egy erdei földútra autóztak. Innen a motorkerékpárral az elsőrendű vádlott a község takarékszövetkezete elé motorozott, míg H. Zoltán a rejtekhelyen várta társát.

A bukósisakot és napszemüveget viselő V. Zsolt a pénzintézetbe belépve pisztollyal a kezében felszólította a pénztárost, hogy adja át a pénztárban lévő pénzt. Amikor a nő ezt megtagadta, V. Zsolt a plafonba lőtt; majd miután másodjára is sikertelenül követelte a pénzt az alkalmazottól, a férfi ismét a plafonba sütötte fegyverét. A támadó ezután - a mintegy 7,7 millió forintot hátrahagyva - elmenekült a helyszínről.

A jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekményekkel gyanúsított vádlottak a tárgyaláson beismerték bűnösségüket - tette hozzá a bírósági szóvivő. Az ügyben legközelebb október 7-én tartanak tárgyalást, melyen várhatóan ítéletet hoz a szabolcsi bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását