2024. április 25. - Márk

Érdektelenség miatt kimúlt a "Sose halunk meg" musical

Elszámolási problémák miatt három hétvége után kifújt a Sose halunk meg című musical turnéja, amely már folyamatában sem volt zökkenőmentes.
2010. szeptember 24. péntek 12:56 - HírExtra
Szerda este, Rácz László körbeküldött levélben kongatta a vészharangot, miszerint végleg befellegzett a Koltai Róbert (66) színpadi darabjából készült zenés játéknak. Persze a szerző még próbálja a darabot kihúzni a slamasztikából. Ennek ellenére a stáb tagjai péntek estére már pajzán búcsúbulit szerveztek a fellépés helyett.

A producer levelében kifejti, hogy sajnálatos módon több színész nem kapta meg a gázsiját és a hatékony munkához szükséges pénz Koltainak Róbert színművész-rendezőnek és Dés László zeneszerzőnek sem lett átutalva. Ellenben a kezdeti taku-bakuzás és felmerülő nehézségek ellenére Koltaiék egy zseniális darabot állítottak össze.

Országosan, minden eszközt megragadva promotálták a produkciót, ennek ellenére a közönség passzivitásáról és érdektelenségéről adott számot. A szerény jegyeladás kevés bevételt kivitelezett, amely összeg a kiadások egyharmadát sem fedezte. A döntéshozók kénytelenek voltak véget vetni a turnénak.

„A kifizetéseknél figyelembe kellett vennem az azonnali hatályú tételeket, így sajnos maradt kifizetésre váró számla. Ezek közé tartozik a darab alkotóinak jogdíja. Mivel a szerzők eljuttattak hozzám levél formájában egy ultimátumot, amelyben tájékoztattak, hogy amennyiben 2010. szeptember 20-ig nem érkezik meg számlájukra a 11 banki napos késésben lévő összeg, az előadás bemutatási jogait megvonják" – jelentette ki Rácz, aki emiatt le is fújta a turné további részét.

Megdöbbenéssel vette tudomásul a tényt, miszerint a producer meghiúsította az egész turnét, így kínos helyzetbe hozva az alkotókat. Koltai Róbert szerint a Rácz által ultimátumnak nevezett írás, csak egy röpke figyelmeztetés volt.

Koltai még köti az ebet a karóhoz, és akár most hétvégén is azon dolgozik, hogy a stáb folytathassa a darabot. A művész határtalanul elégedett a művészekkel és az általa létrehozott előadással. A kérdés csupán az, hogy az üres zsebű, becsapott színészek is ugyanekkora hévvel szeretnék-e folytatni a munkát.

A Sose halunk meg című nagysikerű film musicalváltozatát szeptember 4-én mutatták be a Körcsarnokban. Az első állomás egy 16 városban bemutatott, országjáró turné kezdetét jelentette, ami a tervek szerint október 10-én ért volna véget.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását