2024. április 29. - Péter

Debreczeni Zita és a szaftos recept

Debreczeni Zita a vacsoracsatában kipróbálhatta hogyan boldogul egy igazán magyaros menüsorral és hogyan is áll neki a piros menyecskeruha, amelyben egy igazán takaros házigazdát ismerhettünk meg.
2011. január 22. szombat 12:23 - HírExtra
A csinos modell nagyon kedveli a zöldségeket, gyümölcsöket és ha úgy alakulna, Zita megelégedne egész életén át ezekkel a finom és egészséges harapnivalókkal. Kissé ellentmondásos azonban a helyzet, mivel a másik nagy kedvenc ételcsoportja a modellnek a magyaros ízek, amelyben nagy szerepet kapnak a különféle húsok.

Ezek közül leginkább a csirkét kedveli Zita és természetesen az ízes kolbász sem maradhat ki, ha egy igazán jó lakomáról akarunk beszélni. A modell kedvenc étele a krumplis tészta, amelyet mindig elkészít anyukájával, amikor hazalátogat Szolnokra. 

Zita vacsoravendégeit is magyaros menüvel lepte meg. Főként azért esett erre a választársa, mert mikor először szerepelt a műsorban, az egészséges ázsiai ételekkel nem aratott osztatlan sikert, ezért most egy hagyományosabb menüsort választott. Nagy örömére pedig egy igazi Jászsági ételt is sikerült vegetáriánus vendégei számára felszolgálnia, ez pedig a borsó pörkölt volt. A házigazda anyukája családi szakácskönyvéből dolgozott, amelyet otthonról hozott el.

A hétköznapokban Zita, amikor teheti, szeret sürögni-forogni a konyhában. Mivel azonban a sok feladatuk miatt ritkán sikerül este együtt leülni párjával a vacsora asztalhoz, így főzni is csak akkor szokott, ha biztosított a nyugodt közös este és az igazi vacsorahangulat.



Csirkepaprikás galuskával

Hozzávalók: 1 kis csirke (1 kg körüli), 7-8 dkg húsos füstölt szalonna,1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 ek piros fűszerpaprika, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só Köret: 8 db a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor nélkül, kevés kaporral és tejföllel.

Elkészítés:
A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. A húsdarabok mindkét oldalát megsózom. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítom, a szalonnát úgyszintén.
A szalonnazsíron a hagymát üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd rögtön ráöntök 2 evőkanál vizet és a tűzre visszateszem.

A húsdarabok mindkét oldalát lepirítom, ezután aláöntök egy deci vizet. Hozzáadom a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát. Fedő alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Ha a levét idő előtt elfőne, apránként, egy-két evőkanál forró vízzel pótolom. Végül beleteszem a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát.

Ugyancsak fedő alatt tovább párolom még néhány percig. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem, majd ráöntöm a húsra. Csak annyi ideig forralom, amíg a lábost rázogatva, a paprikás mártás össze nem gyűlik a tetején. Keverni nem szabad. Körete a szokásosan elkészített galuska, de lehet túrógombóc is, cukor helyett sóval, kaporral és tejföllel.
Forrás: sorry
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását