2024. május 4. - Mónika, Flórián

Online TV-vel próbálkozik az LMP

Kedd délután megalapították az LMP TV-t. Tordai Bence, az LMP választmányi szóvivője a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésről és a költséghatékony kampányról beszélt lapunknak.
2010. szeptember 23. csütörtök 07:04 - Fontos Erzsébet
Orbán Viktor levélben érdeklődik a nyugdíjasok problémái iránt. A párt azért hozta létre az LMP TV-t, hogy lépést tarthasson a Fidesszel?

Lehet más a tv?
A jövő héten minden nap 6 és 8 óra között kérdezhetek képviselőjelöltjeinktől, és hallgathatjátok válaszaikat a lehetmas.tv aloldalon. De a honlapon, a blogon illetve a Facebookon is linkelve lesz.

www.lmp.blog.hu
Fel sem merült bennünk. Ez egy újabb kampánykommunikációs eszköz. Tulajdonképpen a tavaszi választások alkalmával már kipróbáltuk huszonnégy órás formában az online adást.

Sokkal hatékonyabbak az internetes kommunikációs eszközök, mindemellett szavazóink a klasszikus lakossági fórumoknál sokkal fogékonyabbak az újszerű módszerek iránt. Orbán Viktor nyugdíjasoknak küldött levele ihletadóként biztos nem szerepelt a vállalkozásunkban.

Abból a szempontból irigylem  Orbánt, hogy ilyen adatszerző akciókra a Fidesznek van pénze és lehetősége. Az LMP kis párt, ezért ilyen költséges kampányfogásokat nem engedhet meg magának. Ennek ellenére morális okokból kivitelezhetetlennek tartunk egy ilyen akciót. Inkorrekt és költséges a hivatalban levő államfőtől, hogy  a pártja számára különféle felmérések mentén adatokat gyűjt a lakosságról.

Magyarországon egyedülálló kezdeményezés a politikai tv alapítás?


Az ötletet nem mi találtuk ki. A német zöldek alkalmazták a módszert. Kampányuk utolsó három napján állandó, online kapcsolatban álltak a választókkal. Ezt szeretnénk reprodukálni. Az LMP egyik legfontosabb értéke a részvétel, melynek újabb és egyre hatékonyabb eszközeit alkalmazzuk. Minél sikeresebben kivitelezzük, annál magasabb színvonalúvá válik a demokrácia. Főpolgármester-jelöltünk tényleges választói kérdésekkel foglalkozik. A mostani önkormányzati kampányban ez egy egyedülálló jelenség.

A tv indulása által plusz szavazókra számítanak?


Feltételezhető, hogy azok találnak rá az LMP TV-re, akik egyébként is érdeklődnek a párt programja iránt. Ha médiavisszhangot kelt a kezdeményezés, akkor elképzelhető, hogy olyanok is bekapcsolódnak a politikai, közéleti, közügyekről szóló diskurzusba, akik ezt máskor nem tennék. Hasznos tapasztalatokat szerezhetnek azok, akik korábban nem érdeklődtek a politika iránt, vagy nem szimpatizáltak a pártunkkal. Új szavazókra is számítunk.

Azért jött létre az LMP TV, mert nem volt költséghatékony a klasszikus értelemben vett kampányolás?

Minimálisak a forrásaink. Egy hónappal ezelőtt azzal volt tele a sajtó, hogy kénytelenek vagyunk nagyon kevés pénzből kampányolni. Pártunk egyik fő célkitűzése, hogy a gazdaság, politika összefonódását és a gyanús ügyleteket megszüntesse. Így nem számíthatunk az ilyen típusú ügyekből befolyó pénzekre sem. Mi low budget, vagy inkább már no budget kampányt folytatunk.

Valóban kevés lehetősége van a választóknak arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek a politikusokkal. A lakossági fórum, mint műfaj, kezd kimenni a divatból.

Milyen visszajelzések érkeztek a tegnapi adás után?

Egy rövid, pénteki közvetítés keretében Kaltenbach Jenővel beszélgettem. Az adás után nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. A keddi kapcsolás alkalmával legtöbben Jávor Benedekre voltak kíváncsiak. A felhasználókat - akik figyelemmel kísérik a műsort - elégedettséggel töltötte el, hogy politikusaink érdemi válaszokat adtak a kérdésekre.

A választási kampányra hitelt vett fel a párt. A LMP TV létrehozásának az volt a motivációja, hogy minél több pénzt spórolhassanak és gyorsabban visszafizethessék a felvett kölcsönt?


Valóban költségmentes az online tv. Ennek ellenére nem kizárólag a pénz volt a fő motívum, ami miatt létrehoztuk ezt a kezdeményezést. A hagyományos kampánykommunikáció részeként a többi párt óriásplakátjával, rádióinterjúival nem tudjuk felvenni a versenyt. Mi a közvetlenséggel, a tényleges interakciókkal kampányolunk, illetve igyekszünk érdemi párbeszédet folytatni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását