2024. április 19. - Emma

Az emberek eredményeit kérdőjelezi meg Orbán?

Az MSZP szerint az emberek elmúlt két éves erőfeszítéseit, a konvergenciaprogram eredményeit kérdőjelezi meg Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - mondta Veress József, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten újságíróknak.
2008. június 10. kedd 19:07 - Hírextra
Az adatok alapján az elmúlt két év megszorító intézkedései és a konvergenciaprogram kezdi meghozni az eredményeket, amelyek a következő hónapokban eljutnak a vállalkozásokhoz és az állampolgárokhoz is - hangoztatta a szocialista képviselő annak kapcsán, hogy a Fidesz elnöke a nap folyamán találkozott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőivel.

Veress József szerint aki ilyenkor a gazdasági egyensúly elvesztéséről, az adósságok átütemezéséről, az előrehozott választásokról, a politikai bizonytalanságról vagy a hatalomváltásról kezd el vizionálni, az az emberek eddigi erőfeszítéseit kérdőjelezi meg. Mint mondta, az ország hitelességének fenntartása közös érdek, és azok a politikusok, akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, veszélyeztetik ezt.

A szocialisták arra kérik az ellenzék vezérét és minden politikust, hogy felelőssége teljes tudatában alakítsa megnyilvánulásait a következő hónapokban, és semmiképpen ne kockáztassa az elmúlt két év eredményeit.

Veress József elmondta: a kormány mindent megtesz azért, hogy tovább vigye a konvergenciaprogramot, amely főként a munkahelyteremtésre, az oktatás átalakítására fókuszál. Kitért arra, hogy az elmúlt hónapokban csökkent a hiány és az infláció, nőtt az ipari termelés, és február óta minden hónapban többlettel zárt a kereskedelmi mérleg. Az MSZP képviselője hozzátette: a piaci bizalmat jelzi, hogy a befektetők jelentősen túljegyezték a magyar eurókötvényeket.

Orbán Viktor kedden, miután találkozott az IMF képviselőivel, elmondta: a kialakult válságot csak akkor lehet jól kezelni, ha van közbizalom, ennek helyreállításához pedig megállapodásokat kell kötni. A Fidesz elnöke szerint olyan megállapodások kellenek, amelyek garanciát adnak a válságkezelés menetére a külföldi és a belföldi csoportok számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását