2024. május 5. - Györgyi

Az MSZP felszólította a fideszes önkormányzatokat

Az MSZP arra szólítja fel a Fidesz vezette önkormányzatokat, hozzák nyilvánosságra azokat a szerződéseket, amelyeket a párthoz közeli tanácsadó cégekkel kötöttek. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. április 25. péntek 12:01 - Hírextra

A szocialista párt szeretné megismerni azokat a szerződéseket, amelyeket a fideszes polgármesterek és megyei közgyűlési elnökök Várhegyi Attilának, az Orbán-kormány egykori államtitkárának cégével, a Presztízs Média Kft.-vel, és a Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester barátja, Tuzson Bence nevével fémjelzett Biczi és Tuzson ügyvédi irodával kötöttek.

Az MSZP azoknak a szerződéseknek a nyilvánosságát is kéri, amelyeket az önkormányzatok Mitnyan György volt XII. kerületi polgármester tanácsadó cégével, a Giró-Szász András politológus vezette Strategopolis Kft.-vel, illetve "a Fideszhez szorosan kötődő" Századvég Alapítvánnyal kötöttek; utóbbinál a politológus szintén vezető tisztséget tölt be.

Nyakó István elmondta: azt is tudni szeretnék, hogy az érintett önkormányzatok milyen eljárással választották ki a cégeket, és erről tudott-e a Fidesz vezetősége, illetve központi utasításra történt-e a kiválasztás. Példaként Hódmezővásárhelyet, Nagykanizsát, Tatabányát, Esztergomot és az V. kerületet említette.

A szóvivő szerint a legnagyobb ellenzéki párt országos kiterjedésű közpénzelszívást végez az önkormányzatoknál. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egyszer már megpróbálta az adófizetők pénzéből rendezni pártja több mint kétmilliárd forintos adósságát, amikor a márciusi népszavazáskor csekket küldött a választóknak - jegyezte meg.

A szocialisták úgy látják, a Fidesz tartozása már nem pártbeli ügy, hanem közügy. Ha arról tartanának népszavazást, a polgárok akarják-e, hogy az ő pénzükből törlesszen a Fidesz, biztosan a nemek lennének többségben - közölte.

Nyakó István kitért Esztergom esetére, ahol a Meggyes Tamás fideszes polgármester vezette önkormányzat hárommillió forintért a Giró-Szász András vezette kft.-től rendelt tanulmányt.

Megjegyezte: a politológus az Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatalban volt tanácsadó. Úgy vélte, a közpénzből kifizetett tanulmány lényegében arról szól, hogyan növelhetik a városvezető személyes népszerűségét és politikai támogatottságát.

Hozzátette: Meggyes Tamás a lebukás után "újabb botrányos húzással reagált", elkészíttette a tanulmány pártos részleteitől megtisztított változatát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását