2024. május 18. - Erik, Alexandra

Előbb fizetik ki a mezőgazdasági támogatásokat

Tíz uniós tagállam, köztük Magyarország esetében engedélyezte Brüsszel, hogy december 1-ről október 16-ra előrehozzák a gazdáknak az erre az évre járó közvetlen mezőgazdasági kifizetések legfeljebb 50 százalékát - közölte szerdán az Európai Bizottság.
2010. szeptember 22. szerda 14:15 - HírExtra
Magyarország mellett Belgium, Franciaország, Görögország, Írország, Lettország, Litvánia, Olaszország, Románia és Spanyolország kapott erre engedélyt. A jogosultság megfelelő ellenőrzésére azonban így is gondot kell fordítaniuk a tagországok hatóságainak - olvasható az uniós végrehajtó testület közleményében.

Az indoklás szerint a termelőket az idén a gazdasági válság, az ebből következő bevételcsökkenés, az agrárszektorban felvehető hitelek feltételeinek szigorodása, valamint egyes mezőgazdasági termékek áringadozása mellett a kedvezőtlen időjárás - szárazság, viharok, heves esőzések, áradások, hirtelen lehűlés, illetve forróság - is súlyosan érintette. Mindezek alapján Brüsszelben úgy látják, célszerű engedélyezni legfeljebb 50 százalékos előleg kifizetését a gazdáknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását