2024. június 16. - Jusztin

Ahmadinezsád: USA engedje szabadon az iráni foglyokat!

Az Egyesült Államoknak szabadon kell engednie a saját területén vagy másutt fogva tartott irániakat, cserében azért, hogy Irán az elmúlt héten elengedte Sarah Shourd amerikai állampolgárt - jelentette ki Teheránban Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.
2010. szeptember 18. szombat 06:40 - HírExtra
Sarah Shourd annak a három amerikai turistának az egyike, akiket több mint egy éve kémkedés gyanújával fogtak el a közép-keleti országban. Az iráni hatóságok állítólag óvadék ellenében, emberiességi megfontolásból, súlyos betegségére hivatkozva adták vissza szabadságát, de két férfi társát továbbra is fogva tartják, s bűnvádi eljárást indítanak ellenük.

"Nem várunk semmit cserében (Sarah Shourd szabadulásáért), de természetesen és erkölcsi szempontból azt várjuk az amerikai kormánytól, hogy tesz egy gesztust, és szabadon bocsát több iráni állampolgárt, akiket Thaiföldön, Grúziában és másutt, vagy az Egyesült Államokban tartóztatott le bizonyos árucikkek kivitele miatt" - mondta az iráni elnök az állami televíziónak adott interjúban.

Sarah Shourdot 2009. július 31-én vették őrizetbe az iráni hatóságok két másik amerikaival, Josh Fattallal és Shane Bauerrel együtt, amikor Irak felől átlépték az iráni határt. Washington szerint véletlenül tévedtek iráni területre, ugyanis a szóban forgó hegyvidéki határterületen nincs jól látható határjelzés. Irán szerint azonban kémkedés szándékával léptek be területére, s az iráni iszlám törvénykezés értelmében ezért akár halálbüntetés is kiszabható rájuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását