2024. április 29. - Péter

Magyarországon tízezer ember munkahelyét veszélyezteti a WHO

Magyarországon mintegy 10.000, globálisan több millió dohánytermelő megélhetését veszélyezteti az Egészségügyi Világszervezet (WHO) dohánytermék-adalékanyagokra vonatkozó, előkészületben lévő szabályozása (FCTC) - közölte a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (MADOSZ).
2010. szeptember 17. péntek 06:42 - HírExtra
Világszerte számos ország, így a magyar kormány is fenntartással fogadta a WHO tervezetét, és június végén az elsők között jelezte a szabályozástervezet elutasítását . Bényei Illés, a MADOSZ elnöke hangsúlyozta: ismét ki kell állni a kormány döntése mellett, ez döntő fontosságú a WHO FCTC tervezetével kapcsolatos pénteki uniós tárgyalásokon. A MADOSZ elnöke külön felhívta a figyelmet a szabályozás miatt a feketepiac elburjánzására.

A WHO Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezményének tudományos megalapozatlanságáról hónapok óta vitáznak szakmai berkekben, ez a dokumentum a dohányzás "vonzóságának" csökkentését próbálja elérni a dohánytermékekben felhasznált összes adalékanyag és a dohánykeverés megtiltásával.

A Nemzetközi Dohánytermelők Szövetségének (ITGA) nemrégiben petícióban érvelt amellett, hogy vegyék figyelembe annak a több millió családnak az érdekeit, akiknek a dohánytermeléstől függ a megélhetése, és felkérik az érintett országok kormányait, hogy utasítsák el a szabálytervezetet - tartalmazza a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását