2024. április 25. - Márk

MSZP: adósságot hozott az Orbán-kormány száz napja

Az MSZP szerint a kormány tevékenységének következtében 100 nap alatt 15-20 milliárd forinttal nőtt a székesfehérvári lakáshitelesek adóssága - mondta a párt helyi szervezetének kampányfőnöke, a városi közgyűlés gazdasági tanácsnoka csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2010. szeptember 16. csütörtök 19:01 - HírExtra
A becslések szerint mintegy 17 ezer lakáshiteles van a városban, s ők együttesen mintegy 100 milliárd forintnyi adósságot görgetnek maguk előtt - tájékoztatott Knizse Gyula.

Egy átlagos lakáshiteles adósságállománya hatmillió forint, s azoknak, akik svájci frank alapú hitelt vettek fel, a forintnak a svájci valutához viszonyított mintegy 20 százalékos leértékelődése miatt a kormányváltás után 1,2 millió forinttal nőtt az adósságuk.

A párt helyi kampányfőnöke úgy vélte, miközben a lakáshitelesek adóssága nőtt, az ingatlanpiac hanyatlásának következtében tovább értéktelenedett az otthonuk.

A Fidesz annak ellenére, hogy tavasszal még súlyos kritikával illette a Bajnai-kormány takarékossági intézkedéseit, "a mai napig nem fizette meg a megígért 700 millió forintos normatív támogatáselemelést Székesfehérvárnak" - hívta fel az újságírók figyelmét Knizse Gyula.

"Ezen felül a forint leértékelődésével 100 nap alatt mintegy 600 millió forinttal és annak kamataival növelte a város adósságát úgy, hogy ebből egy forint sem ment fejlesztésre" - tette hozzá.

A szocialisták szerint az embereket már nem lehet tovább terhelni, "meg kell és még meg lehet állítani a Fidesz ámokfutását", amire az utolsó lehetőséget az október 3-i választás nyújtja - mondta a párt helyi kampányfőnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását