2024. április 25. - Márk

Készülés a Magyar Dráma Napjára Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színház idén is különleges programmal készül a Magyar Dráma Napjára: szeptember 21-én Gabnai Katalin színikritikus, író, drámapedagógus, A mindenlátó királylány című mesejáték szerzője lesz a vendége a teátrumnak.
2010. szeptember 14. kedd 19:40 - HírExtra
A hazai drámapedagógia jelentős alakja, aki tévé- és rádiójátékok mellett több gyerekdarabot is írt, és témáit legtöbbször a magyar népköltészetből merítette. Gabnai Katalin az öt játszóhellyel rendelkező teátrumban, a Játékszínben várja az érdeklődőket a Magyar Dráma Napján - közölte Árvai Judit, a színház kommunikációs és marketingvezetője kedden az MTI-vel.

A közönség "bekukkanthat" A mindenlátó királylány című mesejáték, valamint a Menyasszonytánc című klezmer musical próbájába. A mesejátékot Seres Ildikó rendezi, a musicalt pedig Halasi Imre állítja színpadra. A Magyar Dráma Napján a programok ingyenesek, jegyek korlátozott számban a jegyirodában igényelhetők.

Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója 1883. szeptember 21-én volt a Nemzeti Színházban. Ennek emlékére ünnepelik országszerte a Magyar Dráma Napját ezen a napon azzal a céllal, hogy jobban megismertessék a hazai drámairodalom értékeit a közönséggel.

Az elmúlt évben Spiró Györggyel találkozhattak a nézők a Miskolci Nemzeti Színházban, Lévay Adina rendező pedig az Éjjeli menedékhely című színmű előkészületeibe vezette be az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását