2024. március 29. - Auguszta

Fidesz: az MSZP valótlan adatokkal kampányol

Kifogással él a helyi választási bizottságnál a Fidesz Szekszárdon, mert álláspontja szerint az MSZP valótlan adatokat tett közzé óriásplakátjain a város helyzetével kapcsolatban.
2010. szeptember 7. kedd 16:49 - HírExtra
"Az MSZP vélhetően tudatosan, hamis adatokat állítva félrevezeti a választókat" - mondta Horváth István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje keddi, szekszárdi sajtótájékoztatóján.

A politikus - a város jelenlegi polgármestere - valótlannak nevezte azt a szocialista plakáton olvasható állítást, miszerint minden szekszárdi lakosra 132 355 forint jut a város adósságából, és nem felel meg a valóságnak az sem - mondta -, hogy a mostani ciklusban a szemétszállítás díja 80, az ivóvíz-szolgáltatás alapdíja 220 százalékkal nőtt.

A fideszes városvezető emlékeztetett: a szemétszállítás díja 2004-ben, a szocialista-szabad demokrata irányítású önkormányzat idején nettó 247, 2009-ben pedig 215 forint volt; 2010-ben az uniós normáknak megfelelő hulladékkezelés miatt emelték 312 forintra. Az ivóvíz alapdíja a 2004-es 100 forinttal szemben 2010-ben 230 forint, azaz a növekedés mértéke jóval kevesebb, mint 220 százalék. - jegyezte meg. Hozzátette: számításaik szerint Szekszárd a negyedik legolcsóbb megyei jogú város a közszolgáltatásokban.

A város adósságával kapcsolatban azt mondta: ha Szekszárd statisztikai létszámával megszoroznák az MSZP által közzétett összeget, 4,594 milliárd forint lenne az összes adóssága Szekszárdnak. Kérdésre válaszolva közölte: az önkormányzat összesen hárommilliárd forint értéken bocsátott ki kötvényt, és másfél milliárd forint értékű betétállománya van. "A város helyzete stabil és kiszámítható" - hangsúlyozta.

Úgy látszik, Balatonőszöd szelleme kísért az MSZP kampányában - mondta Horváth István.
Harangozó Tamás, az MSZP polgármesterjelöltje az elhangzottakra reagálva az MTI-nek kijelentette: az állítások objektív számokon alapulnak; a közüzemi díjakat az önkormányzati rendeletek alapján számították ki, az egy főre jutó adósság összegét pedig a Progresszív Intézet által készített, a Heti Válaszban megjelent elemzés alapján közölték a plakátokon.

A szocialista politikus hozzátette: valószínűleg nyomdai hiba miatt az egyik plakáton tévesen szerepel az, hogy az ivóvíz alapdíja 220 százalékkal nőtt, ahelyett, hogy az alapdíj 220 százalékára emelkedett. A hibát haladéktalanul kijavítjuk - közölte Harangozó Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását