2024. május 16. - Mózes, Botond

"Szegedi négyek"

Négy szegedi polgármester-jelöltet és 101 képviselőjelöltet vett nyilvántartásba vasárnapi ülésén a helyi választási bizottság – derül ki a valasztas.hu honlapon közzétett adatokból.
2010. szeptember 5. vasárnap 16:27 - HírExtra
A csongrádi megyeszékhelyt nyolc esztendeje vezető Botka Lászlón kívül – aki az MSZP és egy nyáron alakult civil szervezet, az Összefogás Szegedért Egyesület közös jelölte lesz –, hárman indulnak a polgármesteri posztért: Balogh Tibor Zoltán főiskolai tanár (Zöld Baloldal), B. Nagy László országgyűlési képviselő (Fidesz), valamint Keresztúri Farkas Csaba ügyvéd (Jobbik).

A húsz szegedi egyéni választókörzet mindegyikében sikerült jelöltet állítania a Fidesznek, a Jobbiknak és az MSZP-nek (a szocialista párt az Összefogás Szegedért Egyesülettel közös jelölteket indít). A Zöld Baloldal jelöltjeire tizennyolc, a Lehet Más a Politika jelöltjeire tizenöt körzetben szavazhatnak október 3-án a szegediek.

A Centrum Összefogás Magyarországért, illetve a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület három-három körzetben tudta összegyűjteni a képviselőjelölt állításához szükséges ajánlószelvényeket.

A polgármesterrel együtt huszonkilenc tagú szegedi közgyűlésbe nyolc képviselő kerül be kompenzációs listáról. A helyi választási bizottság a Fidesz, a Jobbik, a Lehet Más a Politika, az MSZP-Összefogás Szegedért Egyesület, valamint a Zöld Baloldal listáját vette nyilvántartásba.

A várost jelenleg vezető Botka László nem szerepel az MSZP-Összefogás Szegedért Egyesület kompenzációs listáján, így ha a polgármesteri posztért folyó versenyben alul marad, nem lesz tagja a következő szegedi közgyűlésnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását