2024. május 7. - Gizella

Zuhanórepülésben a szeszesitalfogyasztás

Hatvan év óta a legmeredekebben esett vissza a szeszesitalok fogyasztása Nagy-Britanniában, holott az ország lakosainak iszákosságáról egyre több a hír.
2010. szeptember 4. szombat 13:25 - HírExtra
A Brit Sör- és Kocsmaszövetség (British Beer and Pub Association) felmérése szerint 2009-ben 6 százalékkal kevesebbet ittak a szigetországban, és ennél jobban csak 1948-ban esett vissza a szeszfogyasztás. Az utóbbi hat évben egyébként töretlen a csökkenés, 2004 óta összesen 13 százalékos.

A brit statisztikai hivatal adatai szerint a szigetországban minden negyedik felnőtt vészesen sok alkoholos italt iszik. Becslések alapján évente 12 milliárd fontba (360 milliárd forintba) kerülnek a szenvedély következményei: az antiszociális magatartás, a betegségek orvoslása. Ugyanakkor a szeszesitalokra kirótt adók és vámok évente 14,6 milliárd fonttal gazdagítják az államkasszát.
A britek kedvenc itala a sör, ez teszi ki a teljes kocsmai, éttermi, szállodai alkoholfogyasztás 60 százalékát. A bor részesedése 17 százalékos a vendéglátóhelyeken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását