2024. június 14. - Vazul

Schmitt pártrendezvényeken asszisztál?

A Jobbik szerint Schmitt Pál megszegi alkotmányos kötelezettségét, amikor államfőként a nemzet egységének kifejezése helyett "pártrendezvényeken asszisztál".
2010. szeptember 4. szombat 12:52 - HírExtra
Novák Előd, a párt alelnöke ezt azzal kapcsolatban közölte szombat délelőtt, hogy a köztársasági elnök lecsót főz a résztvevőknek Kötcsén, a polgári értelmiségiek összejövetelén, amelyen Orbán Viktor kormányfő és több miniszter is előadást tart.

A jobbikos politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: méltatlan, hogy az államfő "szakácsszerepben, statisztaként" jelenik meg egy pártrendezvényen. Ezért arra intik Schmitt Pált, hogy "tanulmányozza az alkotmányt", az alaptörvény ugyanis kimondja: a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét - tette hozzá.

Novák Előd szerint ez a továbbiakban csak úgy lehetséges, ha az államfő a "Fidesz-piknik" után más hasonló meghívásoknak is eleget tesz. A Jobbik ebből kiindulva disznóvágásra hívja Schmitt Pált, és a bölléri feladatot is átengedi neki - mondta.

A Jobbik alelnöke arra is kitért, hogy az államfő pártrendezvényeken való megjelenése nem előzmény nélküli; Schmitt Pál szerinte már azzal is megszegte a hatalmi ágak szétválasztásának követelményét, hogy részt vett a kormányülésen.

Erre utalva Novák Előd egy karikatúrát helyezett el a Képviselői Irodaház folyosójának falán. A képen az az elképzelt jelenet látható, amint Orbán Viktor kávét rendel Schmitt Páltól a kabinet ülésén. "Ami akkor csak vicc volt, mára valósággá vált" - utalt a lecsófőzésre a politikus.
Novák Előd azt is kifogásolta, hogy az államfő a napokban "önmagáról elnevezett" kitüntetést alapított, és amíg az érdemérem egyik oldalán a Magyar Köztársaság címere és a címertartó angyalpár látható, a másikon Schmitt Pál neve. Szavai szerint ezek után a legméltóbb az volna, ha Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérmét elsőként Schmitt Pál kapná meg.

A Jobbik az államfő okozta csalódások után "Palimadár-díj" alapítását fontolgatja - mondta Novák Előd, hozzátéve: a díjat azok kaphatnák meg, akik elhitték, hogy a szerinte továbbra is pártcélokat szolgáló Schmitt Pál képes lesz kifejezni a nemzet egységét.

Kérdésre válaszolva a Jobbik alelnöke kijelentette: nem ismerték kaposvári polgármesterjelöltjük múltját, ha azonban a vele szembeni gyanú igazolódik, kizárhatják a pártból.

A Magyar Nemzet szombati száma ugyanis arról számolt be, hogy a Jobbik kaposvári polgármesterjelöltje ellen iskolai szexuális zaklatás miatt fegyelmi eljárás folyt. Hegedüs József a vizsgálat végén megrovást kapott, mert az Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium tanáraként az intézmény több diáklányának intim jellegű kérdéseket tett fel, például azt, hogy szoktak-e maszturbálni, és el tudják-e képzelni egy idősebb férfival az együttlétet.

A férfi már nem a Jobbik polgármesterjelöltje, mivel nem gyűlt össze számára az induláshoz szükséges számú ajánlószelvény, és bár képviselőjelöltként megméreti magát a választáson, egyéni választókörzeti győzelemre a Jobbik nem számít Kaposváron, a kompenzációs listán pedig Hegedüs József nincs befutó helyen - közölte Novák Előd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását