2024. április 27. - Zita

Közszolgáltatók Nyílt Napja

A Fővárosi Állat- és Növénykertet, valamint a Gellért és Széchenyi fürdőt keresték fel nagyon sokan a Közszolgáltatók Nyílt Napján, amely pénteken kezdődött és még szombaton is tart.
2008. május 16. péntek 20:36 - Hírextra

A nyílt nap az Urbitális Majális elnevezésű eseménysorozat vezető programja, amelynek köszönhetően a Fővinform, a Budapesti Temetkezési Intézet, a Széchenyi és a Gellért Gyógyfürdő, a 4-es Metró, a Kéményseprő Múzeum, a Csatornázási Művek, a Hungária kocsiszín, a Hulladékkezelő Pesten és Pusztazámoron, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Fővárosi Vízművek is kinyitja kapuit az érdeklődők előtt.

A program során a lakosok megismerhetik a fővárost működtető cégek tevékenységét és bejuthatnak oda, ahol korábban megállította őket a Magánszemélyeknek tilos a bejárás-feliratú tábla.
Sikeresnek értékelte az első nyílt napot a program szervezője Marton Miklós. A távirati irodának elmondta: a látogatók között nem csak a több szabadidővel rendelkező idősebb korosztály képviseltette magát, hanem a fiatalok is. Voltak népszerűbb helyek, mint az állatkert és a két fürdő, de látogatottsági adatokat még nem tudott közölni.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtószóvivője elmondta: 10 órától 13-ig fogadták a program keretében az érdeklődőket, óránként 30 fős csapatokat vezettek körbe.
A Közszolgáltatók Nyílt Napja szombaton is folytatódik. A Fővárosi Vízművek például kilenc órától este hatig várja a látogatókat, akik félóránkénti turnusokban juthatnak be az egyébként látogatóktól elzárt Gruber József víztárolóba, a Gellérthegyen a Sánc utca és Orom utca találkozásánál.
A legtöbb helyre bizonyos időszakonként vezetett csoport indul, erről részletesebb információ a www.urbitalis.hu című honlapon található. Egyes helyszíneken programokkal, előadásokkal is várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását