2024. május 19. - Ivó, Milán

Felszámolják a BKV négy leányvállalatát

Felszámolja, vagy más feladattal bízza meg a BKV azon négy leányvállalatát, amelyek csak papíron léteznek, tevékenységet jelenleg nem folytatnak.
2010. szeptember 2. csütörtök 14:29 - HírExtra
Arról, hogy a BKV-nak olyan cégei vannak, amelyek nem végeznek gazdasági tevékenységet, a Népszava számolt be csütörtökön. Az üggyel kapcsolatban a BKV az MTI megkeresésére közölte, hat társaságban van 100 százalékos tulajdonrészük, ezek közül négy nem folytat érdemi tevékenységet.

Ezek a Reklám Szolgáltató Kft., a BKV Ingatlan Kereskedelmi és Ingatlanhasznosítási Kft., a BKV Közbeszerzés Szolgáltató Kft., és a BKV Trade Kft. A Műhely 8 Zrt. a BKV VJSZ tulajdonában van, amely szintén a BKV leányvállalata.

A BKV Trade Kft.-n kívül a cégeket még Antal Attila idejében, 2007 második félévében hozták létre, az alapító okiratokat az akkori vezérigazgató szignálta. Eredetileg azért alapították, hogy ezekbe szervezzék ki a BKV reklám-, ingatlanértékesítési és közbeszerzési tevékenységeit.

A tevékenységet nem folytató cégek fenntartása éves szinten pár százezer forintba kerül. A cégek azonban nem kapták meg ezeket a feladatokat, ezért a BKV az ingatlan- és közbeszerzési céget felszámolja, a BKV Reklám Kft.-t pedig átalakítja és a libegő működéséért lesz felelős.

A BKV Trade Kft.-t (amelyet energiakereskedelemre alapítottak) továbbra is életben tartják. A cégek felszámolása elbocsátásokkal nem jár, mivel nincsenek alkalmazottaik, ügyvezetőjük pedig díjazás nélkül végzi munkáját - közölte a BKV.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását