2024. május 22. - Júlia, Rita

A sztáredzők is elégedettek

Az európai élcsapatok vezetőedzői elégedettek a kontinens szövetsége (UEFA) által nemrégiben bevezetett, úgynevezett ötbírós rendszerrel.
2010. szeptember 2. csütörtök 19:59 - HírExtra
"Mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott erről a kísérletről - mondta Andy Roxburgh, az UEFA technikai igazgatója. - Akárcsak Michel Platini elnök, a szakemberek is úgy gondolják, hogy amennyire csak lehet, humánusnak kell maradni."

A mostani szezonban a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában, valamint az Európa-bajnoki selejtezőkön is öt bíró ténykedik majd a pályán: a fő játékvezető mellett négy asszisztens lesz, közülük ketten kizárólag a 16-oson belüli eseteket figyelik.

A kétnapos összejövetelen olyan kiváló edzőkkel egyeztettek az UEFA illetékesei, mint Sir Alex Ferguson (Manchester United), José Mourinho (Real Madrid), Josep Guardiola (FC Barcelona), Claude Puel (Olympique Lyon) és Felix Magath (Schalke 04).

Az UEFA illetékesei arról is tárgyaltak a trénerekkel, hogy esetleg eltörölnék az a szabályt, miszerint egy párharc összesítésben eltöröljék az idegenben lőtt több gól szabályát, ám az edzők ezt elvetették, így várhatóan minden marad a régiben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását