2024. május 23. - Dezső

MSZP: határozott fellépés a dohánytermékekkel kapcsolatban

A tervezettnél kiegyensúlyozottabb irányelv kidolgozását szeretné elérni az Európai Bizottságnál a dohánytermékek szabályozására Tabajdi Csaba (MSZP) európai parlamenti képviselő.
2010. szeptember 1. szerda 18:59 - HírExtra
Kifogásolta, hogy - miként az a júniusban a bizottsághoz intézett kérdésére adott válaszból kiderül - a testület "továbbra is kizárólagosan az egészségügyi biztos kompetenciájába sorolja kérdést, holott ez a probléma sokkal átfogóbb megközelítést igényel".

A dohányzás egészségügyi vonzatai mellett figyelemmel kell lenni a dohánytermelés mezőgazdasági, foglalkoztatási és költségvetési következményeire is - emelte ki a képviselő Brüsszelben kiadott közleményében.

"Nem szabad megfeledkeznünk az illegális dohánykereskedelem lehetséges felerősödésének számos veszélyéről sem" - tette hozzá. Úgy véli, a sikerhez "elengedhetetlen a magyar kormány határozott fellépése az Európai Tanácsában".

"Ezért felhívom Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter urat, hogy jelezze a magyar kormány tiltakozását, és keressen európai kormányzati vonalon is szövetségeket az ügyben" - áll Tabajdi Csaba közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását