2020. szeptember 26. - Jusztina

Hefner kedvence a nyuszis magazinban

A megszokott női aktfotók mellett Gustave Flaubert Bovaryné című regényklasszikusának tömörített változatával is találkozhatnak a Playboy magazin amerikai kiadásának szeptemberi számában a vásárlók.
2010. augusztus 28. szombat 17:18 - HírExtra
A nyuszis magazin híres-hírhedt alapítója, Hugh Hefner a Twitter közösségi portálon írt arról, hogy milyen nagyra tartja a Bovarynét. Szerinte Flaubert regénye minden idők legbotrányosabb műve, a XIX. századi francia realizmus ékköve.

A történet rövidített változata Lydia Davis fordításában jelenik meg a Playboy hasábjain. Davis elismert író és kritikus, a francia irodalom szakavatott ismerője, Marcel Proust és Michel Foucault fordítója.

A Bovaryné ötévi előkészület után jelent meg 1857-ben. A történet vidéki környezetbe kalauzolja az olvasókat, akik megismerkedhetnek a boldogságot hajszoló Emma Bovaryval. A nő - bár férjnél van - viszonyaiban keres kielégülést, amelyet soha nem talál meg. A regény megjelenése után Flaubert-t perbe fogták vallás- és erkölcsgyalázás vádjával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását